P. A. de Hillerin: Cum plătește Falcă dublu pentru piste de biciclete

falca
falca

Jurnalistul de la "Cațavencii", Patrick André de Hillerin, susține că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a plătit pentru un kilometru de pistă pentru biciclete realizat din banii primăriei de două ori mai mulți bani decât plătește pentru pistele construite cu bani ce provin din fonduri europene.

Într-un articol intitulat "Încurcate sunt pistele domnului Falcă", Patrick André de Hillerin scrie că Gheorghe Falcă "a obținut, în 2012, 90.772 de euro de la Fondul European pentru Dezvoltare Regională și s-a pus pe făcut proiecte pentru piste de aproape 15 kilometri. Proiectul a fost finalizat anul trecut, așa că ar fi fost normal să se treacă la faza următoare. Și s-a trecut. Pentru amenajarea/construirea celor aproape 15 kilometri s-a atribuit un contract în valoare totală de 6.812.971 de lei. Din bugetul Primăriei, desigur, deși totul a pornit ca un proiect realizabil din bani europeni. Iar informația este importantă. Pentru că pe 18 decembrie au venit și niște fonduri europene, în valoare de 27.875.504 lei, pentru alte piste de bicicletă, în lungime de 122,5 kilometri".

"Ei bine, atunci când nu este vorba despre banii europeni, un kilometru de pistă în regatul domnului Falcă ajunge să coste 454.198 de lei. Atunci când, însă, la mijloc sunt bani europeni și controale mai riguroase, un kilometru de pistă pentru bicicletă nu va depăși 227.555 de lei pe kilometru", mai arată jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel