Ovidiu Raețchi, PNL, candidează pentru Primăria Sectorului 5: Prietenii m-au sfătuit să nu fac asta

Un deputat PNL anunță că s-a înscris în competiția internă din partid pentru a candida la Primăria Sectorului 5, deși cei mai bine intenționați dintre prietenii săi l-au sfătuit să renunțe, motivând că va ajunge la DNA.

Deputatul liberal Ovidiu Alexandru Raețchi mărturisește într-o postare pe contul său de socializare că și-a depus "astazi candidatura pentru Primăria Sectorului 5. În competiția internă din Partidul Național Liberal, deocamdată", scrie stiripesurse.ro.

Politicianul continuă, precizând de ce prietenii au încercat să-l convingă să renunțe, dar și care sunt argumentele pentru care nu renunță la decizia sa.

"Urmeaza un parcurs lung, cu multe etape - dar impreuna cu cei doi-trei entuziasti care iti stau aproape la inceputul unor astfel de drumuri le vom strabate si castiga pe toate. E un vechi obicei.

Cei mai bine intentionati dintre prieteni m-au sfatuit sa nu fac asta. Pentru ca voi ajunge la DNA. Pentru ca voi lucra cu politicieni mici si precari. Pentru ca voi fi blocat in compania unor birocrati pe care nu ii voi putea inlocui cu manageri performanti - pentru simplul motiv ca salariile statului nu tenteaza oamenii valorosi. Pentru ca voi sfarsi - oricat de bine intentionat as fi - inconjurat si eu de coruptie si neputinta.

Ovidiu Raețchi, PNL: Instituția "Primei Doamne" ar trebui semi-oficializată în România

Pe mine, dimpotriva, in ciuda acestor argumente - altfel coerente - oportunitatea candidaturii m-a bucurat din primul moment. Si am spus "da" fara niciun alint si fara nicio ghidusie. Din trei motive:

1. In aceleasi conditii cu cele de azi, lucrurile pot fi facute de o mie de ori mai bine. Nu de zece, nu de o suta - ci de o mie de ori mai bine. Cu putina inteligenta si putina creativitate. Ori sa preferi "de o mie de ori mai raul" e nu doar o dovada de indolenta ci, mai grav, o dovada de prost gust.

2. Pentru ca, oricat ne-am feri, responsabilitatile cad oricum grabit si neprevazut pe umerii nostri. Vechii politicieni au ajuns deja la DNA - sau se ascund pentru ca stiu ca vor ajunge acolo. Oricat ai fugi in ultimul rand spunand ca "nu esti pregatit", numarul celor din fata ta se va rari si, in final, buchetul civic al miresei iti va ateriza in brate.

3. Pentru ca nu refuzi niciodata o lupta drepta, barbateasca si grea cu un pesedist. Intri in ring si trimiti pesedistul la plimbare. Noul sistem de alegeri pentru Parlament - bazat pe sistemul de lista - anuleaza aproape total farmecul unei lupte deschise in doi. Iata de ce o primarie nu se refuza daca ai cat de cat vocatia sportiva a confruntarii.

Ne vedem, va sa zica, pe cel mai democratic, exotic si multicultural drum al Bucurestiului: cel dintre Cotroceni si Ferentari. La cele - deocamdata - doua sedii de campanie - din 13 Septembrie si Calea Ferentari.

Si da - pentru ca nu ne permitem luxul de a avea consecutiv doi primari ai sectorului 5 in recluziune la arestul din Rahova, deci vom avea o campanie 100% free-of-spaga - voluntariatul este incurajat si pretuit", a conchis Ovidiu Raețchi.

Codrin Ștefănescu, PSD: Cristian Rizea a găsit NIMIC la Sectorul 5 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel