Ovidiu Raețchi, PNL: Instituția "Primei Doamne" ar trebui semi-oficializată în România

Un deputat PNL susține că ar trebui "semi-oficializată" instituția "Primei Doamne" și în România, similar situației din Statele Unite, soția președintelui beneficiind în acest sens și de un birou, dar și de un program public la Palatul Cotroceni. 

În contextul sărbătoririi Zilei internaționale a Femeii, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a declarat că a venit momentul să luăm în calcul lansarea unei dezbateri despre instituţia Primei Doamne după model american.

"Asta nu înseamnă, firește, că "Prima Doamnă" joacă un rol instituțional efectiv în stat, că este beneficiară unor privilegii, ci doar că - în cazul în care dorește să se implice - patronează evenimente umanitare, culturale, educaționale, beneficiind în acest sens, după modelul Casei Albe, de un "birou al Primei Doamne" la Cotroceni și de un program public", a spus Ovidiu Raețchi, potrivit hotnews.ro.

În opinia deputatului PNL, punerea în discuție a unui astfel de subiect este "o provocare" la adresa societății și o ocazie de a măsura "sociologic dacă România e pregătită pentru un astfel de simbol", deoarece societatea nu mai poate rămâne blocată "timp de 2-3 generații în "sindromul Elena Ceaușescu"".

Deputatul își argumentează demersul, apreciind că "pe fondul atenției de care se bucură soția șefului de stat - oricare ar fi el - Prima Doamnă poate atrage atenția asupra unor cauze particulare, în beneficiul cetățenilor români".

Klaus Iohannis, despre Carmen Iohannis: Se va implica în viața publică, nu în politică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel