OVIDIU PUȚURA ARESTAT. Fostul secretat de stat, în arest pentru 30 de zile

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a fost arestat pentru următoarele 30 de zile, potrivit Antena 3. 

"În cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Puțura Ovidiu i-a promis suspectei Iacob Corina, judecător la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei primise, inculpatul Puțura Ovidiu i-a solicitat judecătoarei Iacob Corina să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În perioada 2013 – 2014, inculpatul Puțura Ovidiu a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile.", arată DNA într-un comunicat de presă remis în momentul reținerii pentru 24 de ore a lui Ovidiu Puțura. 

VEZI MAI MULT: DNA. Ovidiu Puţura, fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, reţinut

Ovidiu Puțura ameninţa magistraţi, pe motiv că ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă într-o cauză în care el era interesat, potrivit stenogramelor. 

Ovidiu Puţura îi spunea complicei sale Corina Iacob, judecătoare la Tribunalul Bistriţa, că o va agresa fizic pe o colegă a acesteia, dacă nu soluţionează favorabil dosarul soţiei sale:

P.O.: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina... deci.. nu am mai auzit treburi din astea...este vorba de discutia cu suspecta care ii spunea că nu crede ca poate convinge macar o colega de complet să dea soluţia dorită de Puţura pentru soţia sa (deci trebuia să o convingă măcar pe una din judecătoare căci a treia ar fi rămas în opinie separată...)

CI.: Auzi... să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine... că una, că alta... 

P.O.: Nu, îţi dai seama că am... mi-o zis Alina că... (...)

P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple. 

C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?

P.O.: Nu... Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm...

C.I.: Măi în ce situaţie mă pui...

P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.

C.I.: Ce faci? 

P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

C.I.: Te rog frumos... şi eu ce să fac acum... 

P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi... ce rezultă din dosar.

C.I.: Să fac opinie separată?

P.O.: Da. Păi, tu vezi ce rezultă din dosar, apăi lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumpărat acest teren cred că în anul 1990 şi ceva, nu mai ţin minte exact, înainte de 2000 oricum. Socrul voia să îşi vândă casa din Beclean şi să se mute în Bistriţa, pentru că fetele erau în Bistriţa... după ce să stea în Beclean. Asta-i adevărat că eu l-am îndrumat, mă de ce nu te duci să cumperi un teren - că atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, ştii – cumpără un teren, du-te la o licitaţie, cumpără un teren. El şi l-a ales, ăsta e, OK. Mi l-a arătat şi mie, uite-l. Bineînţeles că pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanţă asta. El a fost proprietar.". 

Ovidiu Puţura a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei în 24 februarie 2014, funcţie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Ovidiu Puţura (PNL) a fost judecător şi director la Direcţia de contencios administrativ din Ministerul Justiţiei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel