Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA în dosarul lui Mohamad Yassin: Ce spune despre Traian Băsescu

Ovidiu Ohanesiat a fost audiat, luni, la DNA, în dosarul lui Mohamad Yassin, omul despre care a afirmat că s-a aflat în permanenţă în apropierea fostului președinte Traian Băsescu, fără să aibă însă vreo calitate oficială. Acesta a adăugat că procurorii vor ajunge la Traian Băsescu în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak doar dacă vor avea acces la informaţii clasificate, transmite antena3.ro.

"Yassin era încontinuu lângă Traian Băsescu. Chiar zilele trecute el a spus că s-a folosit de acest personaj", a declarat Ovidiu Ohanesian la ieșirea de la DNA.

Întrebat de jurnalişti dacă are vreo bănuială în ceea ce priveşte identitatea "profesorului" care apare în interceptările din dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak, Ovidiu Ohanesian a răspuns: "Pot să bănuiesc, dar nu îmi permit să spun. Vă daţi seama că nu poate fi vorba decât despre o persoană extrem de importantă".

Vezi și: Mohammad Munaf, interviu video, la 10 ani după răpirea din Irak

Mohamad Yassin a fost arestat, pe 4 aprilie, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam. Alături de el a fost arestat şi Tahli Fadel, acuzat de complicitate. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, Mohamad Yassin, direct şi prin intermediul lui Tahli Fadel, a cerut de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de aproximativ două milioane de euro, spunând că ar putea influenţa organe judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare, astfel încât persoana condamnată să fie pusă în libertate. Persoana condamnată este unul dintre denunţătorii din acest dosar.

Citește și: Traian Băsescu: Îmi făceam treaba cu Yassin Mohamad

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel