Ovidiu Marincea, consilier la SRI. SEJ, reacție dură

Societatea Europeană pentru Justiție (SEJ) reacționează dur după ce jurnalistul Ovidiu Marincea a trecut de la Realitatea TV la SRI.

SEJ consideră că transferul jurnalistului Ovidiu Marincea de la Realitatea TV la SRI arată că societatea românească trebuie să găsească urgent o rezolvare a acestui vid legislativ. Imixtiunea serviciilor secrete în formarea opiniei publice este un atac la principiile democratice într-un stat, consideră Societatea Europeană pentru Justiţie.

"Articolul 30 din Constituţie stipulează libertatea de exprimare, libertatea presei, şi arată că cenzura de orice fel este interzisă. Dar ce vedem, de fapt? Aceşti pseudo-jurnalişti care au dublă comandă nu se pot, evident, exprima liber şi, indirect, serviciile atentează la suprimarea şi cenzurarea publicaţiilor sau televiziunilor pentru care ei lucrează. Avem nevoie de o lege a presei care să interzică jurnaliştilor să fie ofiţeri sau să interzicem serviciilor să recruteze jurnalişti", e de părere George Velcea, preşedintele SEJ.

SEJ critică modul în care Realitatea TV şi jurnaliştii de acolo au tratat acest transfer, considerând că o schimbare şi o delimitare de serviciile secrete trebuie să pornească tocmai din rândurile celor care practică jurnalismul onest. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel