EXCLUSIV  Ovidiu Ioan Dumitru, decanul Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, interviu la DC News și DC Business / video

FOTO: CRIȘAN ANDREESCU
FOTO: CRIȘAN ANDREESCU

Ovidiu Ioan Dumitru, conferențiar universitar doctor și decanul Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, a acordat un interviu la DC News, DC News TV și DC Business.

Ovidiu Ioan Dumitru este, printre altele, și preşedintele și unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Române de Dreptul Construcţiilor, care și-a început activitatea la mijlocul anului 2014. Începând cu octombrie 2014, Asociația a devenit membru al rețelei europene de asociații de profil, European Society of Construction Law, iar în acest moment deține calitatea de Președinte ESCL.

Totodată, este cadru didactic din anul 2004, în prezent fiind conferențiar universitar doctor și decan al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, titular al cursurilor de Dreptul afacerilor şi Dreptul Uniunii Europene la secțiile cu predare în limba engleză.

Ovidiu Ioan Dumitru este membru al Baroului București din anul 2003, specializat în dreptul construcțiilor și imobiliar.

Interviul va fi difuzat luni, 10 iulie, de la ora 16.00, atât pe Facebook, cât și pe Youtube - DC News, DC News TV și DC Business.

Oferta de studii din cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Studii Economice

Noul program de studii universitare de licenţă Drept din cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Studii Economice – universitate prezentă în clasamentul Times Higher Education World University Ranking 2020, ocupând locul 1 în România și 801-1000 pe plan mondial – are o durată a studiilor de patru ani. 

După promovarea examenului de finalizare a studiilor, absolvenţii programului de studii din cadrul domeniului de licenţă Drept obţin titlul de „Licenţiat în drept”.

Prin programul de studii universitare de licenţă, Facultatea de Drept va asigura formarea viitorilor profesioniști în domeniul juridic, asigurând pregătirea acestora pentru activități specifice ariei juridice în diverse domenii de activitate (cum ar fi, spre exemplu, justiție, administraţie publică, mediul de afaceri, activități non-profit sau altele).

Parcurgerea celor patru ani de studiu intens la Facultatea de Drept oferă garanția unei pregătiri profesionale temeinice adaptată cerințelor pieței muncii, ajutându-te să fii în preferinţele angajatorilor.

Caracterul interdisciplinar, realizarea de conexiuni, gândirea critică, logica reprezintă constante ale programului de studii juridice creând, astfel, contextul dobândirii de cunoştinţe în domenii variate, precum drept, economie, management, finanţe.

Curricula Facultăţii de Drept recurge la a combina planul de învăţământ cu internship-ul necesar fiecărui student. Materiile care vor face obiectul predării la Facultatea de Drept sunt interactive – oferind garanția unei pregătiri profesionale temeinice adaptată cerințelor pieței muncii – şi sunt diferite de la un an universitar la altul/de la un semestru la altul.

Cu siguranţă, pentru a fi remarcat şi mai mult pe piaţa muncii, studenții pot continua studiile de licență cu parcurgerea celui de-al doilea nivel al sistemului de educație superioară oferit de Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice, respectiv programele de Masterat ”Dreptul European al Afacerilor” & ”Drept Antreprenorial”.

Programele de masterat urmăresc să creeze, să valorifice şi să disemineze cunoştinţe, competenţe, realizând dezvoltarea unui mediu performant de învăţământ şi de cercetare. 

Fundamentul acestor performanţe îl constituie formarea unor specialişti în domeniul dreptului, cu o înaltă etică profesională.

VEZI ȘI: Fii Student la ASE! ADMITERE IULIE 2023 la Academia de Studii Economice din București - https://www.dcnews.ro/fii-student-la-ase-admitere-iulie-2023-la-academia-de-studii-economice-din-bucuresti_922283.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel