Ovidiu Grosu, rezultat la controlul psihiatric

Vlad Manolache / 17 aug 2018 / 22:12 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ovidiu Grosu, protestatarul care amenința înainte de miting că va împușca jandarmii, a fost testat psihiatric. Medicii au dat rezultatul.

Ovidiu Grosu, unul dintre cei care au incitat la violență fizică înainte de protestul din 10 august, a ajuns să fie plasat sub control judiciar.

Antena 3 a dezvăluit că a fost testat și din punct de vedere psihiatric, iar medicii susțin că protestatarul care spunea că vor fi "foc și sânge" în Piața Victoriei are discernământ.

Ovidiu Grosu nu a avut voie să participe la mitingul de pe 10 august după declarațiile date la Antena 3.

"La data de 07.08.2018, procurorii DIICOT - Structura Centrală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în seara zilei de 06.08.2018, în cadrul unei emisiuni difuzate de către un post de televiziune naţional, a fost prezentat un interviu al numitului Ovidiu Grosu pe parcursul căruia, acesta, care s-a autointitulat 'adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august', i-a îndemnat pe viitorii participanţi la manifestare să recurgă la acte de violenţă îndreptate împotriva integrităţii corporale a forţelor de ordine, inclusiv a vieţii acestora. Verificările întreprinse în cauză au relevat faptul că, înscriindu-se pe aceeaşi linie a demersurilor de instigare publică la săvârşirea de acte de violenţă împotriva reprezentanţilor autorităţilor chemate să asigure desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestaţiei organizate a avea loc în data de 10.08.2018 în municipiul Bucureşti, numitul Ovidiu Grosu a îndemnat publicul verbal şi scris să săvârşească în condiţiile Legii nr.535/2004 infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, respectiv distrugere", se arăta într-un comunicat al DIICOT.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24