EXCLUSIV  OUG LEGILE JUSTIȚIEI. Primul SONDAJ, rezultatul momentului

Irina Constantin / 13 oct 2018 / 20:49 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Luni, Guvernul dă OUG pe Legile Justiției, după discuțiile dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și membrii Comisiei de la Veneția. 

DCNews a transmis, vineri, principalele modificări aduse prin această OUG pe Legile Justiției.

Vezi aici: OUG Legile Justiției, ce MODIFICĂRI sunt aduse de Tudorel Toader 

În același timp, am realizat un sondaj. În ceea ce privește modificările aduse, 16.886, reprezentând un procent de 41,16% din răspunsuri susțin că sunt de acord cu modificările. 24.144, adică 58,84%, au răspuns că ”nu” sunt de acord cu modificările. Cei mai mulți dintre cei care au răspuns se poziționează împotriva modificărilor legilor justiției, așa cum arată textul OUG care a ajuns pe masa CSM. 

(w670) OUG legile

Textul a fost criticat inclusiv de către cei care susțineau demersul ministrului Tudorel Toader. De exemplu, avocata Ingrid Mocanu consideră că, prin această OUG, se produce dărâmarea legilor justiției. ”E veselie și petrecere mare la Sistem. Practic, nu va exista NICIO răspundere, căci toate vor trebui să treacă pe la Inspecție și CSM și doar ei vor stabili cine și cum răspunde. Până acum, pe vechea lege, au stabilit că trebuie să răspundă NIMENI. Deci pe coduri nu a dat OUG Tudorică, dar pe dărâmarea legilor justiției se poate. Nicio propoziție în preambul de ce e nevoie să distrugi răspunderea prin OUG după ce abia a trecut în această formă de Parlament. S-au învârtit doi ani în jurul cozii ca să nu facă absolut nicio modificare marii guvernanți ai noștri.” este doar o parte din mesajul lui Ingrid Mocanu. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27