OUG Legile Justiţie, sesizări. Avocatul Poporului, poziţie oficială

Solicitările de sesizare pe OUG privind legile Justiţiei sunt analizate de Biroul contencios constituţional, precizează Avocatul Poporului, care menţionează că perioada concediului de odihnă pe care îl efectuează în Statele Unite ale Americii (17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni. 

"Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, precizează că perioada concediului de odihnă pe care îl efectuează în Statele Unite ale Americii (17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion şi serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018. Referitor la solicitările de formulare a unei excepţii directe de neconstituţionalitate cu privire la OUG nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petiţiile având acest obiect sunt analizate de către specialiştii Biroului contencios constituţional şi recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenţi, jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, Curţii Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum şi concluziile Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), după care urmează a fi luată o decizie", arată un comunicat al AP. 

Nemulţumiri din partea PNL

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionel Dancă, s-a declarat nemulţumit miercuri de faptul că Avocatul Poporului a intrat în concediu fără să îşi delege atribuţiile, adăugând că, dacă Victor Ciorbea "nu înţelege nici în al doisprezecelea ceas" să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, există inclusiv posibilitatea unei plângeri penale împotriva sa. 

Dancă a făcut aceste precizări după ce, alături de liberalul Ioan Cupşa, a depus la sediul Avocatului Poporului solicitarea de contestare la Curtea Constituţională a OUG pe legile Justiţiei şi sesizarea aferentă. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că USR sesizează Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind legile Justiţiei. 

Procurorul general Augustin Lazăr i-a transmis miercuri Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea art. VII din ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel