OUG înghețare sporuri. Ministrul Teodorovici, anunț de ultimă oră

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Guvernul păstrează sporurile neschimbate pentru anul 2019. Este vorba despre un proiect de ordonanță de urgență care va menține sporurile și indemnizațiile de la 1 ianuarie 2019 la nivelul de la finalul acestui an, anunță România TV. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici comentează informația apărută, în direct, prin legătură telefonică.

Potrivit România TV, este un proiect de ordonanță de urgență care a fost publicat și de cei de la Federația Sindicală din Administrația Națională a Penitenciarelor și care menționează că începând cu 1 ianuarie 2019 cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, primelor, și toate celelalte din sistemul de salarizare care fac parte din salariul brut lunar, care se raportează la acestea rămân la nivelul de la decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții. 

Ministrul Eugen Teodorovici a explicat totul, în direct. 

Este vorba de un act normativ referitor la bugetul pe 2019. Nici salariile și nici pensiile nu vor avea de suferit. Atât legea salarizării cât și proiectul de lege pentru pensii au pe listă în proiectul de buget aceeași sumă necesară pentru a respecta. Din 2010 se tot aprobă astfel de normative. Nu este vorba de nicio înghețare de salarii sau de pensii. Și pensiile și salariile se vor da exact cum prevăd cele două legi.

Voucherele de vacanță se dau în 2019 sub formă de voucher și valoarea de 1450 de lei. Sporurile sunt chestiuni care se prorogă pentru că noi am spus că salariile rămân aceleași., a afirmat ministrul Eugen Teodorovici la România TV.

Vezi și: Teodorovici, replică pentru Iohannis: Nu demisionez!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel