OUG Dragnea: Ca să nu par mincinos, mă convertesc, explică un primar din Iași

Primarii și consilierii locali au la dispoziție, începând de marți, 45 de zile să-și schimbe partidul fără a suporta vreo sancțiune, iar cei care vor și acționa își motivează migrația argumentând că au fost aleși pentru că au candidat din partea USL.

"Eu am fost membru la PNL, am candidat din partea ACD, s-a desfiinţat. Când candidam, aveam contracandidat pe fostul primar PDL, care a trecut la PSD, în ultima lună. Acum, a trecut înapoi la PDL. Prin fuziune, ar trebui să fiu coleg de partid cu dânsul. Eu, de când am preluat mandatul, caut să repar ceea ce a fost stricat de dânsul", a explicat pentru Digi 24, Serioja Constantin Hobînca, primar în Moţca, județul Iași, decizia de a profita de OUG care permite aleșilor locali să migreze la alte partide politice, timp de 45 de zile. 

Întrebat pe cine avantajează ordonanța, pe localnic, pe primar sau partidul, edilul a precizat: "Eu, fiind primar la primul mandat, trebuie să dovedesc comunităţii că fac. E în interesul comunităţii ca să trec la un partid care mi-ar putea rezolva câteva dintre probleme".

În plus, Hobînca consideră normal ca primarii să aibă posibilitatea de a-și alege partidul acum, după ce scena politică a suferit asemenea modificări majore. 

"Sunt opţiunile noastre politice. Nu există presiuni, Nimeni nu trece la presiuni dintr-o parte în alta, decât dacă e şantajabil. Din pură convingere, noi putem trece la fel cum dl Klaus Iohannis a trecut de la Forumul Democratic German la PNL, putem să o facem și noi. Eu cred că e normal. Eu, când mă pozam pe afișe, am promis că voi susține candidatura lui Antonescu.

De asemena, întrebat dacă s-a temut că dacă nu va trece în barca puterii ar primi mai puține fonduri sau chiar deloc pentru gstionarea problemelor locale, primarul localității Moțca a explicat: "Dacă luăm în calcul istoria recentă a politicii românești, stim că au fost perioade când trecerile astea erau în sesn invers, în special la PDL și totul era normal. Nu m-am temut. Doar atât, că încerc să fiu pragmatic și concret, nu pe promisiuni.  Promisiuni am făcut în campanie cu domnul Adomniţei că fac grădiniță, că fac drum, dar nu am fost ajutat să-mi îndeplinesc promisiunile. Ca să nu risc să par un primar mincinos, sunt în stare să îmi pun în joc mandatul și să mă convertesc. La nivel local nu contează partidul, cât contează persoana", a mai spus Serioja Constantin Hobînca, primar în Moţca, județul Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel