OUG 14 atacată în instanță. Se cere anularea ordonanței

Ordonanța de urgență 14, care abrogă OUG 13  a fost atacată la Curtea de Apel la București. Au fost depuse două sesizări prin care se cere anularea ordonanței. 

Prima sesizare a fost făcută de Luiza Căzănescu pe data de 10 februarie, iar dosarul a ajuns la secția VIII contencios administrativ și fiscal.

A doua sesizare a fost făcută la aceeași dată de SC Luisa Casa de Modă SRL, firmă la care Luiza Căzănescu era administrator.

În cazul în care instanța va da câștig de cauză persoanei care a cerut suspendarea OUG 14, ordonanța ar putea fi anulată, ceea ce ar duce la rămânerea OUG 13 în vigoare, care privește dezincriminarea unor infracțiuni, conform Digi 24.

Luiza Căzănescu a fost trimisă în judecată de DNA în anul 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi calificată, ea fiind condamnată în iulie 2016 de Tribunalul Târgovişte la 3 ani şi 2 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, iar recursul se judecă la Curtea de Apel Ploieşti. 

Luiza Căzănescu mai are la activ o condamnare de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare dată de Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, această pedeapsă fiind contopită cu cea dată de Tribunalul Târgovişte. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel