Otto Biesheim, cofondatorul Metro, s-a sinucis

Otto Biesheim, cofondatorul  Metro AG, s-a sinucis luni, la vârsta de 89 de ani, pentru a pune capăt unei boli incurabile, scrie Bloomberg.  Otto Beisheim, cel care a importat în Germania în 1960 modelul american Cash & Carry, deținea 10% din Metro, cel mai mare lanț de retail din această țară. Averea sa este estimată la 4,5 miliarde dolari și va fi donată celor două fundații care îi poartă numele, din Baar (Elveția) și din Munchen (Germania).

 Miliardarul a cedat în lupta cu boala incurabilă de care suferea și și-a pus capăt zilelor. Trupul său a fost găsit la reședința sa din orașul Rottach-Egern, din Germania.

  Beisheim s-a retras de la conducerea Metro în 1994, iar în 2009 și 2010 și-a redus participația de la 18,5%, după ce a renunțat la un acord de vot cu familiile acționare, care doi ani mai târziu și-au crescut participațiile la 50,1%.

 Marele lanț de retail german, Metro, care a înregistrat venituri de 66,7 miliarde euro în 2012, a obținut aproape jumătate din vânzări din divizia de Cash & Carry, iar restul din celelalte divizii, incluzând lanțul de electronice Media-Saturn, magazinele Kaufhof și hipermarketurile Real.

 Beisheim a făcut donații importante în scopuri educaționale prin intermediul fundațiilor care îi poartă numele. Cea mai mare donație a fost de 50 miliarde de mărci germane către Otto Beisheim School of Management, cu sediul în Vallendar, Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel