Otrăvire Skripal. Rusia, acuzații: "Rasputin a fost asasinat cu implicarea serviciilor britanice"

vladimir putin
vladimir putin

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a acuzat serviciile secrete britanice de implicare în asasinarea, în 1916, a misteriosului călugăr Grigori Rasputin - un personaj controversat care a avut o influenţă copleşitoare asupra ultimei familii imperiale a Rusiei, relatează vineri numeroase media ruse între care posturile de radio de opoziţie Eho Moskvî, Radio Svoboda (Radio Free Europe/Radio Liberty), precum şi canalul de televiziune REN TV. 

Ea a făcut această declaraţie joi seara într-o conferinţă de presă într-o încercare de a contracara acuzaţiile Londrei privind implicarea Moscovei în asasinate la comandă în străinătate. 

În speţă, Marea Britanie a atribuit Rusiei responsabilitatea pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulie, la 4 martie la Salisbury (nord-vestul Angliei) cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă, caz ce a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Moscova şi Occident. 

Rusia: personalitățile ruse asasinate de britanici 

Referitor la implicarea britanicilor în moartea lui Rasputin, Zaharova a declarat că astfel de concluzii se pot trage după citirea cărţii fostului detectiv al Scotland Yard-ului, Richard Cullen, care s-ar baza pe documente de arhivă. 

Mai mult, Zaharova a spus că Londra este implicată de asemenea în moartea împăratului rus Pavel I (1801) şi a politicianului din Congo, Patrice Lumumba (1961) - prim-ministrul legal ales al Republicii Congo, după declararea independenţei faţă de Belgia (iunie 1960). 

În conferinţa sa de presă, reprezentanta diplomaţiei ruse a ţinut să accentueze că toate aceste asasinate au fost înfăptuite la comanda statului. 

În fine, Maria Zaharova a spus că Marea Britanie este ţara care "deţine recordul mondial la genocid", indicând faptul că - potrivit estimărilor sale - britanicii au masacrat aborigenii australieni în proporţie de 95% în timpul colonizării, potrivit Radio Svoboda, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel