Otrăvire agent Skripal. Rusia EXPULZEAZĂ 23 de diplomați britanici

Cresc tensiunile în jurul situației create de otrăvirea spionului Serghei Skripal. Rusia răspunde sancțiunilor Marii Britanii. 

 Rusia va expulza 23 de diplomaţi britanici, ca răspuns la demersul Londrei de a expulza 23 de diplomaţi ruşi, relatează agenţia Reuters. 

Potrivit Ministerului rus de Externe, cei 23 de diplomaţi britanici trebuie să părăsească Rusia în decurs de o săptămână. 

Ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow, a fost convocat sâmbătă la Ministerul rus de Externe, pentru a doua oară în această săptămână, în cadrul crizei provocate de otrăvirea în Marea Britanie a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.

Acuzații de implicare personală a lui Putin 

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a afirmat vineri că este extrem de probabil ca însuşi preşedintele rus Vladimir Putin să fi luat decizia folosirii unui agent neurotoxic de uz militar pentru otrăvirea fostului spion dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie, transmite Reuters. 

Nu avem nimic contra ruşilor înşişi. Nu va exista nicio rusofobie drept rezultat a ceea ce se întâmplă acum, a spus Johnson. 

Cearta noastră este cu Kremlinul lui Putin şi are de-a face cu decizia lui - noi considerăm că există o probabilitate covârşitoare să fi fost decizia sa - de a direcţiona folosirea unui agent neurotoxic pe străzile din Regatul Unit, pe străzile din Europa, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, a precizat şeful diplomaţiei britanice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel