OTRAVA din aer, după temperaturile record

Dioxidul de carbon din atmosferă a crescut alarmant, mai ales în luna aprilie. Potrivit România TV, s-au înregistrat temperaturi record și pentru începutul lunii mai, ziua de sâmbătă fiind cea mai călduroasă de când se fac înregistrări meteo.

Concentrație istorică de dioxid de carbon în atosferă, anunță Agenția Spațială Americană. Pentru 2017, valorile au fost foasrte mari, mai ales pentru Emisfera Nordică. EUROSTAT arată, de asemenea, că această concentraței de dioxid de carbon pentru statele membre ale Uniunii Europene a crescut cu 1,8 la sută.

EUROSTAT a arătat că în țările din sudul UE, concentrația de dioxid de carbon cu efect de seră a crescut mai mult. 

Pentru luna aprilie, 2018, această creștere a continuat pentru prima dată în ultimii 800.000 de ani. Vorbim despre o eră la nivel istoric, concentrația de dioxid de carbon depășind 410 părți/milion pentru întreaga lună, anunță România TV. Acest fenomen se înregistrează pentru întreaga lună aprilie, un fapt îngrijorător, pericolul fiind unul major.

[citeste si]

Creșterea concentrației de dioxid de carbon poate duce la creșterea temperaturii medii globale spre finalul acestui secol cu 4-5 grade față de ce s-a înregistrat la începutul acestui secol, fapt ce va duce la intensificarea fenomenului de vreme extremă.

Dioxidul de carbon (CO2) este un compus, de obicei sub forma de gaz care este mai dens decat aerulacesta fiind  format dintr-un atom de carbon si doi atomi de oxigen. Este un gaz incolor.

 Zilele trecute, s-au înregistrat valori record pentru foarte multe stații meteorologice. În cursul zileu de sâmbătă, 5 mai, peste o sută de stații  au înregistrat cea mai mare temperatură de când se fac măsurători. De asemenea, duminică, 6 mai, s-au înregistrat valori record.

După aceste valori ridicate, vin furtunile.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel