Videoclip nou cu românul răpit de Al-Qaeda din Mali

O grupare afiliată Al-Qaeda din Mali a lansat un videoclip cu șase ostatici străini înaintea vizitei președintelui francez, Emmanuel Macron. 

Printre ostatici se numără muncitorul român Iulian Gherguț, care spune că a fost răpit în Burkina Faso în aprilie 2015, un lucrător ONG francez, o călugăriță columbiană și un chirurg australian în vârstă. Din videoclip reiese că nu au avut loc negocieri "reale" pentru eliberare. Dl Macron se află în Mali pentru a consolida susținerea occidentală pentru o forță regională împotriva militanților. Vorbind în capitala Mali, Bamako, el a declarat că Franța și țările "Sahel G5" - Mali, Burkina Faso, Ciad, Mauritania și Niger - au trebuit să colaboreze pentru a eradica "teroriștii, huliganii și criminalii". 

Ostaticii 

Una dintre ostatici este Sophie Petronin, conducătoarea unui ONG care ajuta copiii subnutriți, răpită în decembrie, anul trecut, în orașul Gao. În videoclip, Doamna Petronin își exprimă speranța ca domnul Macron o va ajuta să se întoarcă la familia ei.

De asemenea, videoclipul arată că ostaticul din Africa de Sud, Stephen McGown, întreabă când se va termina calvarul său. "Acum facem un nou videoclip, dar nu stiu ce sa spun, totul a fost spus in trecut. Totul a fost spus in videoclipurile anterioare pe care le-am facut", a mai spus el, conform BBC. Dl McGown a fost răpit dintr-un hotel din Timbuktu în 2011, alături de alte două persoane, suedezul Johan Gustafsson, care a fost eliberat luna trecută, și olandezul Sjaak Rijke, care a fost eliberat de forțele speciale franceze în 2015. 

În videoclip apare și australianul Ken Elliott, în vârstă de 80 de ani. El a fost răpit în ianuarie 2015 în Djibo împreună cu soția sa Jocelyn, unde cuplul conducea singurele unități medicale ale orașului. Jocelyn a fost eliberată în februarie 2016.

Printre ceilalți se numără misionara elvețiană Beatrice Stockly, răpită în Mali în ianuarie 2016 și călugărița columbiană Gloria Argoti, capturată la Mali în februarie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel