Urmărește emisiunea live


Ostatic italian eliberat după trei ani de captivitate în Siria

Alessandro Sandrini
Alessandro Sandrini

Şeful guvernului italian Giuseppe Conte a anunţat miercuri eliberarea unui ostatic italian, Alessandro Sandrini, răpit în 2016 la frontiera dintre Turcia şi Siria, relatează AFP.

"Compatriotul nostru Alessandro Sandrini a fost eliberat după o acţiune coordonată pe teritoriu străin", a anunţat Conte într-un scurt comunicat, în timp ce tatăl ostaticului a spus presei că este vorba despre Siria.

"Fiul meu este liber. El se află încă în Siria, dar este în mâinile carabinierilor. Sunt mai mult decât fericit, este sfârşitul unui coşmar", a declarat Gianfranco Sandrini, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Media italiene au relatat abia în august 2018 despre răpirea lui Alessandro Sandrini, în vârstă de 32 de ani, care a avut loc în octombrie 2016, în timp ce el se afla în vacanţă în Turcia.

Mama lui a rupt tăcerea recomandată de Ministerul de Externe după ce a primit mai multe scurte apeluri telefonice de la fiul său şi cel puţin o înregistrare video, în care el era în genunchi, îmbrăcat într-un combinezon portocaliu, şi sub ameninţarea unor oameni înarmaţi.

Eliberat dar arestat la domiciliu



"Vă rog să mă ajutaţi, sunt obosit. Mă vor ucide dacă situaţia nu este rezolvată rapid", afirma el într-o înregistrare în care mai apăreau doi oameni înarmaţi.

Parchetul de la Roma, care îl va interoga la revenirea sa în Italia, a deschis o anchetă în cazul răpirii sale.

La revenirea sa în oraş, în Brescia, Alessandro Sandrini va fi probabil plasat în arest la domiciliu, întrucât este implicat în doua procese.

El era vizat de un mandat de arestare întrucât este suspectat de tăinuire, după ce a încercat să vândă tablete furate, dar şi de un jaf cu un complice în 2016, înainte de a pleca în Turcia.

Potrivit media italiene, acest mandat de arestare, sinonim cu încarcerarea, ar urma să fie înlocuit cu arestul la domiciliu.

Vezi și: Român ucis în Italia. Criminalul, chiar angajatorul românului! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel