Osemintele dictatorului Franco, exhumate

Guvernul spaniol a demarat procedura legală pentru exhumarea generalului Francisco Franco. 

Dictatorul este înmormântat din 1975 într-un mausoleu de lângă Madrid, care a fost ridicat în amintirea victimelor Războiului Civil, informează TVR.

Executivul lui Pedro Sanchez abordează un subiect tabu pentru cabinetul anterior de la Palatul Moncloa, iar mutarea mormântului dictatorului Franco se va face înainte de sfârșitul anului. Regimul generalului Franco continuă să fie simpatizat în anumite sectoare ale societății, dar mulți spanioli cred că măsura trebuia aplicată demult.

Exhumarea resturilor dictatorului Francisco Franco va fi discutată de Parlament, unde va fi aprobată aproape sigur de majoritatea partidelor. Monumentul "Valea celor Căzuți" a fost ridicat în amintirea spaniolilor și străinilor care au murit în Războiul Civil, încheiat în 1939 cu victoria forțelor naționaliste și cu instaurarea unei dictaturi fasciste.

Scoaterea generalului Franco din Valle de los Caidos ar putea răscoli sentimentele multor spanioli, dar guvernul de la Madrid are încredere că această măsură va închide o etapă dureroasă din istoria Spaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel