Oscar Pistorius, vinovat de ucidere din culpă împotriva Reevei Steenkamp, de Valentine's Day

Procesul lui Oscar Pistorius, în care acesta era acuzat că a ucis-o pe Reeva Steenkamp, logodnica sa, a luat o întorsătură neașteptată. Oscar Pistorius este acuzat de ucidere din culpă, riscând o pedeapsă între 7 și 15 ani de închisoare. 

Judecătorul Thokozile Masipa s-a pronunţat că sportivul nu este vinovat de crimă cu premeditare sau crimă şi că nu sunt dovezi pentru achitare, astfel că singura variantă a rămas cea a uciderii din culpă.

Judecătoarea Thokozile Masipa a precizat, joi, că acuzarea nu a dovedit, pe parcursul procesului de la Pretoria, că atletul Oscar Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, 27 de ani,  a plâns în tăcere, joi, la Pretoria, în timpul citirii de către judecătoarea Thokozile Masipa a cronologiei şi concluziilor procesului în care sportivul a fost judecat pentru uciderea Reevei Steenkamp, informează AFP.

Atletul a negat pe toată durata procesului că și-a amorât intenționat iubita, în  noapte de 13 spre 14 februarie 2013, afirmând că a împușcat-o pentru că a confundat-o cu un hoț.

Citește și: OSCAR PISTORIUS PROCES. Ultima zi a procesului. Pistorius riscă 25 de ani de închisoare

Judecătoarea care îi decide soarta lui Oscar Pistorius, Thokozile Matilda Masipa (66 ani), este a doua femeie de culoare devenită judecător în Africa de Sud, în 1998 ea devenind magistrat la Înalta Curte a Africii de Sud. Ea este recunoscută pentru duritatea verdictelor, condamnând la 252 de ani de închisoare un bărbat care a violat trei femei în timpul unei spargeri şi, de asemenea, la închisoare pe viaţă un poliţist care şi-a împuşcat mortal soţia.

Citește și: Ipoteza șoc în cazul Pistorius: Reeva era însărcinată, sportivul nu credea că este copilul lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel