Oscar Pistorius, închisoare pentru crimă. VERDICT la apel

Curtea constituţională a Africii de Sud a respins marţi apelul împotriva sentinţei de 13 ani închisoare pentru crimă a fostului atlet paralimpic Oscar Pistorius, relatează DPA. 

Curtea sud-africană a decis să respingă apelul formulat de Oscar Pistorius, 31 ani, găsit vinovat pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp în 2015, iar fostul multiplu campion paralimpic nu mai are altă cale de atac împotriva sentinţei sale. 

Pistorius a înaintat apelul în luna decembrie, susţinând că sentinţa sa este nedreaptă iar tribunalul a ignorat fapte importante. În ultimii ani, cazul lui Pistorius a trecut prin toate instanţele de judecată sud-africane. O condamnare iniţială de 6 ani a fost dublată în 2017, în urma unui recurs depus de procurori, care au considerat prea blândă prim sentinţă. 

Supranumit Blade Runner, Pistorius a susţinut mereu că a confundat-o pe Steenkamp cu un intrus, când a împuşcat-o direct prin uşa băii. 

Pistorius, ale cărui picioare au fost amputate din cauza unui defect congenital, a devenit faimos după ce a participat la JO 2012, devenind primul amputat de ambele picioare care a concurat a o Olimpiadă de vară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel