Orlando Șchiopu, acuzat că a înjurat morții de la Colectiv. Ce făcea în noaptea blestemată

Orlando Șchiopu
Orlando Șchiopu

Inspectorul-șef al ISU București-Ilfov, Orlando Șchiopu, care a explicat că înjuratura surprinsă în inregistrarea de la Colectiv nu era despre morții de acolo, a salvat o mulțime de vieți.

În ochii colegilor de breaslă, Orlando Șchiopu este un erou, care de peste 20 de ani a salvat sute de vieți prin activitatea sa. Mai mult, în noaptea tragediei, pe 30 octombrie, el se află în prima linie la clubul Colectiv.

Articolul scris de pompieri a fost publicat în noiembrie 2015:

"Șchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. Cei care au avut ocazia să lucreze cu pompierii, știu că există printre ei oameni a căror mare dragoste este "STINGEREA". Ei, pompierul Șchiopu este unul dintre aceștia.

Deși comandant, ipostazele de ferchezuit în spatele unui birou nu îl caracterizează. În noaptea blestemată de la Colectiv pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți. Se vorbea atunci de asistență psihologică pentru pompierii care au intervenit în acea noapte în iadul de la Colectiv. Probabil plimbările pe la DNA fac parte din oferta de sprijin psihologic.

Șchiopu este unul din eroii care au salvat vieți la Colectiv. Azi "mare mincinos". Șchiopu este unul din oamenii despre care premierul Cioloș afirmă că trebuiesc demiși și că dorește să se asigure că: "nu se mai pot întoarce în sistem". Despre ce vorbiți Domnule ministru? Un om care de 23(DOUĂZECI ȘI TREI) DE ANI salvează vieți și bunuri, care este 100% în slujba cetățeanului, care vine cu o valiză de intervenții și misiuni îndeplinite cu succes, nu are ce căuta în sistem? Aveți ceva să îi reproșați pe linie OPERATIVĂ? Sector în care își desfășoară activitatea de fapt și de drept? Sub impulsul momentului și al crizei mediatice, în încercarea de a arăta că reacționăm la sesizările presei ajungem să defăimăm oameni cu care ne-am mândrit în urmă cu o lună?

Cei care îl cunosc, îi cunosc activitatea și DEVOTAMENTUL cu care își exercită meseria, sunt și rămân mândri de POMPIERUL Orlando Șchiopu. Cred în el, și cred cu tărie că Arma Pompierilor are nevoie de mulți oameni ca el", se arăta în articolul publicat Agenda Pompierului.

În 2015, șefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Şchiopu şi adjunctul Giani Aldoiu - fuseseră suspendaţi din funcţii la aproape o luna de la tragedia din Colectiv, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora instituţia a primit o adresa de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârşitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urmă să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanţi şi i se cerea un punct de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel