Orientul rămâne fără energie electrică. Libanul are program la fel ca România în anii comunismului

Pexels
Pexels

Criza politică și economică din Liban a adus mai mulți oameni într-o sărăcie lucie. 

Locuitorii din Liban, inclusiv rezidenții capitalei Beirut, s-au obișnuit cu întreruperea curentului electric la lăsarea nopții. Criza economică și politică a țării a lăsat o populație întreagă fără utilități absolut necesare, iar rezervele de combustibil naționale sunt pe sfârșite. În unele părți ale țării, locuitorilor le este tăiat curentul și 20 de ore pe zi, transmite BBC.  

Spitalele au renunțat la o serie de servicii, care de altfel ar fi fost considerate esențiale. La stațiile de alimentare cu carburanți, conducătorii de motociclete stau cu orele la coadă pentru a-și umple rezervoarele. Cei care nu își mai permit facturile la eletricitate, lumina lumânării este singura soluție. 

Fără utilități și medicamente în orașele de provincie

Hassan Hosho, un libanez de rând, rămâne ușor, ușor fără provizii esențiale. 

„Iau medicamente pentru o boală cronică, pe care nu le mai găsim nicăieri. Ni s-a spus că le putem găsi în Beirut, dar pentru prețul dublu”, a spus Hosho. 

În cartierul în care acesta locuiește, vecinii au lămpi stradale cu panouri solare. Aceștia își spun „refugiați ai electricității”, având în vedere situația lor.

„Nu avem apă, nici electricitate, nimic. Vin aici pentru că nu am electricitate în casă”, a spus Aisha Almahmoud, vecina lui Hosho. 

Irakul se află într-o situație asemănătoare

La începutul lunii iulie, Majed Mahdi Hantoosh, ministru al energiei în Irak, și-a depus demisia în urma presiunilor politice care s-au făcut asupra sa. Penele majore de curent au afectat regiuni extinse ale țării, iar ministrul a fost depășit de situație. 

Ministerul electricității a oferit multiple motive pentru care au apărut aceste pene de curent. Printre acestea se numără atacuri teroriste asupra liniilor principale de curent, lipsa combustibilului din centrale, dar și sistarea furnizării de curent pe linia dintre Irak și Iran. Din cauza sancțiunilor Statelor Unite ale Americii, Iranul a făcut presiuni asupra Irakului pentru a-și plăti facturile restante la curent electric. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel