Orientul Mijlociu: Jared Kushner şi-a prezentat 'ideile' la Bruxelles

Jared Kushner, consilier şi ginere al preşedintelui american Donald Trump, şi-a expus marţi 'ideile' pentru Orientul Mijlociu preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, a anunţat purtătoarea de cuvânt adjunctă a executivului de la Bruxelles, Mina Andreeva, citată miercuri de France Presse.

Întâlnirea a fost cerută de Kushner, a precizat ea. El a fost primit în timpul serii la sediul Comisiei din Bruxelles. 'În timpul discuţiei asupra Orientului Mijlociu, preşedintele Juncker şi înalta reprezentantă pentru diplomaţia UE Federica Mogherini au ascultat ideile dlui Kushner şi au subliniat interesul fundamental al Uniunii Europene pentru pace şi stabilitate durabile în regiune', a explicat purtătoarea de cuvânt.

Cei doi responsabili europeni au insistat asupra importanţei unei 'dezvoltări economice a ansamblului regiunii' considerată 'crucială'. 'Ea trebuie să fie însoţită de un progres politic viabil care să ţină cont atât de aspiraţiile palestinienilor, cât şi de cele ale israelienilor', au precizat ei. Nu au fost furnizate detalii cu privire la ideile prezentate de Kushner pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian.

Acest plan ridică îndoieli crescânde, exprimate în special de către şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, care săptămâna trecută la o întâlnire privată a recunoscut că 'poate fi respins', spunând că înţelege 'de ce oamenii cred că este un acord ce le-ar plăcea doar israelienilor'. Washingtonul urmează să prezinte la 25 şi 26 iunie în Bahrein aspectul economic al planului, la o conferinţă boicotată de palestinieni. Incertitudinea rămâne asupra aspectelor sale politice, de departe cele mai delicate. Planul de pace nu ar chema la crearea unui stat palestinian, contrastând cu obiectivul diplomaţiei americane de decenii. De la venirea sa la Casa Albă acum doi ani, Donald Trump a transformat politica tradiţională de sprijinire a Israelului într-un sprijin necondiţionat pentru acest stat şi pentru guvernul lui Benjamin Netanyahu. UE apără aşa-numita soluţie a două state, adică crearea unui stat palestinian care să coexiste alături de Israel, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel