Organizația Națiunilor Unite pune lupa pe Rusia. MUTARE de ultimă oră

Acuzații tăioase din partea Organizației Națiunilor Unite la adresa Federației Ruse.

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a cerut marţi o anchetă „aprofundată, transparentă, independentă şi imparţială" a autorităţilor ruse asupra „crimei extrem de grave" comise asupra opozantului Alexei Navalnîi, ieşit din comă după ce a fost otrăvit în Rusia.

Michelle Bachelet a precizat că „agenţii neurotoxici şi izotopii radioactivi precum Noviciok, despre care specialiştii germani afirmă că a fost folosit pentru otrăvirea lui Navalnîi, şi Poloniu-210 sunt substanţe sofisticate extrem de greu de procurat."

"Acest lucru ridică numeroase întrebări: De ce ar folosi cineva astfel de substanţe? Cine le foloseşte? Cum au fost obţinute?", a declarat înaltul comisar.

Totodată, Bachelet a punctat că „numărul de cazuri de otrăvire sau alte forme de asasinare ţintită asupra unor actuali sau foşti cetăţeni ruşi, atât în Rusia, cât şi pe teritoriu străin, în ultimele două decenii este profund tulburător"

În vârstă de 44 de ani opozantul lui Putin, Navalnîi este îngrijit într-un spital din Berlin, iar în urmă cu o zi acesta s-a trezit din comă și starea sa este stabilă, potrivit realitatea.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel