Organizaţia judeţeană Bihor, campanie pentru alegerile locale

Organizaţia judeţeană a partidului va demara, în cel mult două săptămâni, o campanie numită "USR te întreabă, dezbate, îţi propune", ce va dura şase luni, în scopul alcătuirii platformei cu care vor candida în alegerile locale de anul viitor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, liderul USR Bihor, Silviu Dehelean.

"Vom lansa o consultare publică atât în mediul online, cât şi offline, pe stradă, în Oradea şi în Zona Metropolitană, iar în măsura în care şi celelalte filiale îşi asumă acest lucru, în întreg judeţul. Este un proiect local, pe trei etape temporal, dar care mai degrabă se vor derula în paralel," a spus Silviu Dehelean.

Potrivit acestuia, usriştii vor derula o campanie de consultare publică, prezentări periodice de proiecte de politici publice şi dezbateri publice.

"Vom ieşi să stăm de vorbă cu cetăţenii, pentru a vedea ce probleme ridică, care este raportul lor cu administraţia, dialogul cu autorităţile. Separat, vom veni cu proiecte de politici publice pe care le vom prezenta din când în când, cam la două săptămâni şi vom organiza dezbateri publice şi conferinţe pe diverse subiecte pentru a vedea care sunt cele mai importante pentru comunitate. După această întreagă procedură, pe care noi o estimăm undeva la şase luni, sper să putem veni cu nişte propuneri concrete pentru orădeni şi bihoreni, propuneri care să fie platforma pe care vom candida la alegerile locale", a precizat Silviu Dehelean.

Liderul USR Oradea, Marius Şovarschi, a vorbit despre partea de organizare în municipiul reşedinţă de judeţ, urbea urmând să fie împărţită pe minimum 15 zone, la început, după care, în funcţie de dezvoltarea filialei şi atragerea de noi membri, se va împărţi în mai multe zone pentru a se ajunge la cât mai mulţi orădeni.

"Suntem partidul care a pornit de la firul ierbii şi, din acest motiv, ne întoarcem întotdeauna la oameni, ca să avem feedback. Vom implica şi voluntari, din fericire USR-ul este caracterizat prin implicarea destul de mare a membrilor", a spus Marius Şovarschi.

În ceea ce priveşte candidaţii pentru alegerile locale şi judeţene, USR Bihor urmează să stabilească procedura de selecţie a acestora.

"Vom vedea cum am putea să consultăm inclusiv persoanele care sunt în afara partidului cu privire la cele mai potrivite persoane pentru a reprezenta USR-ul în alegerile locale. Eu sper să reprezinte de fapt Alianţa USR PLUS, dar asta vom vedea în săptămânile următoare", a mai afirmat Dehelean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel