Organizațiile minorităților naționale primesc fonduri de la Guvern

Guvernul alocă fonduri pentru susţinerea organizaţiilor minorităţilor naţionale.
 
 
Organizaţiile cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale vor fi sprijinite şi în acest an să finanţeze proiecte şi programe interetnice şi de combatere a intoleranţei, în acest sens Guvernul hotărând, miercuri, alocarea a 107,5 milioane de lei. 

Potrivit unui comunicat al Executivului citat de Agerpres, sumele sunt prevăzute în bugetul Secretariatului General al Guvernului, care execută operaţiunile financiare destinate sprijinirii organizaţiilor, potrivit protocolului încheiat de acestea şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice. 

„Astfel, din suma totală de 107,5 milioane lei prevăzută în bugetul de stat pe anul 2017, 105 milioane lei sunt alocaţi pentru sprijinirea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, (...) pentru iniţierea şi organizarea unor evenimente culturale şi ştiinţifice, precum seminarii, colocvii, dezbateri, simpozioane. Aceste evenimente au scopul să ofere cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România oportunitatea de a se manifesta în domeniile culturii, religiei, educaţiei, vieţii politice”, se spune în comunicat. 

[citeste si]

Guvernul precizează că banii sunt repartizaţi celor 18 organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament şi membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale, care primesc anual fonduri bugetare pentru a fi sprijinite să funcţioneze şi să desfăşoare activităţi de păstrare a tradiţiilor, limbii şi culturii proprii. 

Totodată, 2,5 milioane lei sunt alocaţi pentru finanţarea şi realizarea de activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor religioase, precum şi de combatere a intoleranţei, realizate de Departamentul pentru Relaţii Interetnice, la iniţiativa sa sau în parteneriat cu structuri din ţară şi din străinătate, se mai arată în comunicat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy