Ordonanţă de Urgenţă privind pensiile militare, până la începutul sesiunii parlamentare

Guvernul va elabora şi promova o ordonanţă de urgenţă privind pensiile militare până la 1 februarie, când se reiau lucrările sesiunii parlamentare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Guvernul intenţionează să se reunească în şedinţă specială, pentru a aproba această ordonanţă de urgenţă, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după o întâlnire cu premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş, şi directorii serviciilor de informaţii, că, urmare a deciziei ICCJ, HG 735/2010, care cuprinde normele de aplicare a Legii 119/2010, se suspendă. El a menţionat însă că Legea 119/2010, pe baza căreia se recalculează pensiile, rămâne în vigoare.

Şeful statului a explicat că pensiile recalculate în baza Legii 119 sunt valabile şi că va fi emisă o nouă hotărâre de Guvern pentru metodologia de aplicare a legii. Băsescu a precizat că noua HG de aplicare a Legii 119 va ţine cont de elementele invalidate de instanţele judecătoreşti, urmând să stabilească un nou mecanism de strângere a datelor, astfel încât responsabilitatea dovedirii contribuţiilor la pensii şi vechimii să o aibă autorităţile.

Membrii coaliţiei de guvernământ au decis, luni, ca Executivul să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiilor militarilor până la 31 decembrie 2011, a declarat deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Citeşte şi:

Băsescu despre pensiile militarilor: Decizia Înaltei Curți trebuie respectată – VIDEO

Recalcularea pensiilor este suspendată de Justiție. Guvernul nu respectă decizia. Opoziția va cere demisia și anchetarea lui Oprea și Igaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel