Ordonanță de Urgență care modifică Legea Educației, publicată pe 30 decembrie

studenti
studenti

Universitățile de stat vor fi obligate să plătească- începand cu data de 30 decembrie - către Ministerul Educației 5% din încasările în valută provenite din taxele de la studenții și cursanții straini.

Prevederea face parte din ordonanța de urgență care a fost adoptată de Guvern pe data de 23 decembrie și publicata pe 30 decembrie, în Monitorul Oficial. O altă modificare la legea educației naționale privește restricțiile legate de reducerile de care beneficiază studenții la transport. Vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun doar studenții în vârstă de pana la 26 de ani, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență.

Ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și pentru luarea unor măsuri în domeniul învățământului a fost publicată luni, 30 decembrie. Este vorba despre OUG 117 din 23 decembrie 2013 care statueaza învățământul obligatoriu de 11 ani, amânarea examenelor interdisciplinare la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, dar și renunțarea la efectele clasificării universităților, scrie Hotnews.

Toate modificările la Legea Educației Naționale pe care le operează Ordonanța de Urgență le găsiți aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel