Ordonanță de Guvern, adoptată. Vasilescu: au înţeles care sunt beneficiile

Camera Deputaților
Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind implementarea programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar", act normativ care a fost criticat de Opoziţie.

Proiectul a fost aprobat cu 159 de voturi "pentru", 19 "împotrivă" şi 80 de abţineri. Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat în plenul Camerei Deputaţilor că iniţiativa vine în sprijinul familiilor şi al copiilor.

"Contul Junior se deschide din oficiu pentru toţi copiii din România. Asta nu înseamnă că vreun părinte este obligat de cineva ca să depună suma de 1.200 de lei, la care se adaugă un bonus primit de la stat de 600 de lei. Să îmi arătaţi o bancă din România care să dea o primă la depunere de 50%, eu merg acolo şi îmi pun toţi banii şi oricare dintre dumneavoastră aţi face acelaşi lucru. Deja sunt câteva mii de persoane care au început să alimenteze acest cont pentru că au înţeles care sunt beneficiile. (...) Cei care nu vor să acceseze acest cont nu au niciun fel de problemă, niciun fel de obligaţie", a explicat Vasilescu.

Vezi și: Conturi Junior, scandal în Parlament. Olguța Vasilescu: Arătați-mi o bancă și îmi pun toți banii

Ce spune proiectul de lege

Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect legiferarea unui tip special de cont de investiţii - Contul individual de economii 'Junior Centenar', titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ mai multe condiţii.

Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei.

La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabileşte la 3% pe an. De acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1.200 lei fiind efectuată din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Citește și: Kovesi, urmărire penală - CE, atenționare de încetare? Nicolai, ipoteză sumbră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel