Ordinul ministrului de Interne pentru prefecți. Termen limită!

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, a cerut luni prefecţilor să publice pe paginile proprii de internet o situaţie cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele - cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Judeţene pentru drumurile judeţene şi cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale.

Ministrul Tobă a condus luni şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), în sistem videoconferinţă cu prefecţii, având ca temă evaluarea gradului de pregătire a autorităţilor pentru perioada de iarnă, a informat un comunicat MAI.

În urma informărilor făcute de reprezentanţii ministerelor şi instituţiilor publice cu competenţe în domeniu, s-a constatat că de la ultima întâlnire a Comandamentului de iarnă, gradul de pregătire a autorităţilor pentru perioada de iarnă este mult îmbunătăţit, fiind înregistrate progrese importante. (...) În aplicarea dispoziţiilor primului-ministru de asigurare a transparenţei activităţii autorităţilor publice, ministrul Afacerilor Interne a cerut ca, până miercuri, 9 decembrie a.c., la nivelul fiecărui judeţ, instituţiile prefectului să publice pe paginile proprii de internet o situaţie cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele: cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Judeţene pentru drumurile judeţene şi cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale, precizează sursa citată.

Potrivit reglementărilor legale privind achiziţiile publice, la finalizarea contractelor, autorităţile contractante sunt obligate să transmită Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice documentele constatatoare privind modul de îndeplinire a obiectivelor, în acest mod fiecare autoritate urmând să ştie care sunt operatorii economici care nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale.

Conform acestei prevederi legale, operatorii care nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale pot fi excluşi de la participarea la alte proceduri de achiziţie privind deszăpezirea. Pentru buna funcţionare a CNSSU, la nivelul MAI, pe perioada de iarnă, permanenţa va fi asigurată la nivel de ministru şi secretari de stat, ministrul Afacerilor Interne solicitând ca şi la celelalte ministere şi autorităţi din teritoriu, permanenţa să fie asigurată la nivel de conducere. La şedinţa CNSSU au participat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, secretari de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, prefecţii, şefii structurilor din cadrul MAI, precum şi reprezentanţii instituţiilor publice centrale şi locale cu atribuţii în domeniu. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy