EXCLUSIV  Ordin de protecție | Giulia Crișan, avocat, puteri sporite pentru Poliție: Copilul îi spune ”m-a bătut tati”

Giulia Crișan, avocat cu experiență în susținerea victimelor, a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre ordinul de protecție al cărei scop este să apere victimele.

DCNews a difuzat un interviu cu Andreea Rusu, directoare executivă Centrul Filia, și Giulia Crișan, avocat cu experiență în susținerea victimelor. Interviul realizat de Daniela Simulescu a fost difuzat vineri, în contextul în care sâmbătă, de la ora 15.00, va fi organizat Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!".

Aproape 60% dintre români cred ca violența în familie este justificată. La fiecare 30 de secunde, o româncă e ţinta violenţei domestice. Aceea poți fi chiar tu, mama ta, sora, bunica, mătușa. Doar 1 din 3 victime are curajul sa spună ce i se întâmplă.

În cadrul interviului, s-a discutat și despre ordinul de protecție. „Un profesor care vede un copil plin de vânătăi la școală, iar copilul îi spune m-a bătut tati, poate suna la Protecția Copilului și la Poliție. Poliția se poate sesiza prin orice mijloc. Atunci când victima declară că nu dorește emiterea unui ordin de protecție, cred că în toate cazurile nu se emite. Noi milităm pentru schimbarea percepției. Victima poate să declare că nu dorește din varii considerente. Polițistul trebuie să analizeze: poate nu vrea ordin de protecție pentru că îi este frică, poate se teme de consecințele ulterioare”, a spus Giulia Crișan.

De asemenea, a adăugat ulterior: „La nivel de percepție a Poliției, s-au schimbat lucrurile de când a apărut ordinul de protecție provizoriu. Le-a dat și lor puteri. Pe legea veche erau limitați. Acum au puteri și văd că funcționează. De la an la an, probabil, lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Așteptăm să se facă evaluarea la sfârșit de an să vedem dacă se impum anumite modificări.”

Interviul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel