Orban vs. Cîțu vs. un candidat SURPRIZĂ! Chirieac: Țin un ochi pe altcineva. E bine antrenat, bine pregătit!

Foto Facebook / Ludovic Orban
Foto Facebook / Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac nu exclude apariția altor candidați pentru șefia PNL.

El a vorbit despre o posibilă candidatură a lui Dan Motreanu.

Ludovic Orban și Florin Cîțu vor candida pentru șefia Partidului Național Liberal, Congresul urmând să aibă loc pe 25 septembrie.

Duminică după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, cine va câștiga, în opinia sa: Ludovic Orban sau Florin Cîțu?

„Nu cred că va rămâne niciunul dintre ei”, a spus Bogdan Chirieac. În acel moment, Andreea Crețulescu l-a întrebat: „Va veni un al treilea candidat?!” „Da”, a zis analistul, adăugând: „Pentru că asta înseamnă că PNL, din capul locului, renunță la candidatura la președinție. Niciunul nu are carisma necesară pentru a fi ales, să fim serioși! Sondajele de opinie și rezultatele sunt necruțătoare. Nici Orban, nici Cîțu nu ridică masele.”

„PNL este un partid puternic, bogat în personalități. Eu, în continuare, țin un ochi pe Dan Motreanu, europarlamentar în acest moment. Bine antrenat, bine pregătit! În partid, este foarte cunoscut”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Amintim că, între 1 iunie și 15 iulie, vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august, vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie, va fi perioada de 45 de zile pentru campania pentru Congres.

De asemenea, amintim că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis deja că îl susține pe Florin Cîțu în competiția pentru conducerea Partidului Național Liberal.

VEZI ȘI: Episodul cu ”trădarea”. Rareș Bogdan, răspunsul serii pentru Ludovic Orban

Referiri la Barna și Cioloș

Dacian Cioloș i-ar fi propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid. Ar exista teama că o competiție între Cioloș și Barna va crea o falie în partid. Astfel, Ciolos i-ar fi propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze și să susțină altă personalitate respectată în partid.

În aceeași intervenție de la România TV, Bogdan Chirieac a spus: „Mi se par năstrușnice ideile astea Dan Barna - Dacian Cioloș.”

„Dacă Dacian Cioloș, în opinia mea, are șanse să fie finalist la prezidențialele din 2024, nu îl înțeleg pe domnul Dan Barna. Având toate problemele sale, e și un val de repulsie în partid la adresa sa, să mai visezi la o altă candidatură la prezidențiale, este greu de crezut”, a mai zis Bogdan Chirieac. Ulterior, a făcut referire la Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii: „Cătălin Drulă, după istoria cu domnul Rădoi de la metrou, cu ranga, da, are șanse să fie președintele USR!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel