Urmărește emisiunea live


Orban vs. Cîțu. Cristoiu are o nouă ipoteză: Îi va opri Iohannis?

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, deşi din punct de vedere statutar, în PNL, s-a declanşat cursa pentru funcţia de preşedinte al partidului, în realitate, e vorba de o campanie de răsturnare a lui Ludovic Orban prin intermediul Congresului din 25 septembrie 2021.

„Toată lumea vorbeşte de un Congres de alegeri. Toată lumea vorbeşte de o confruntare între Ludovic Orban şi Florin Cîţu pentru şefia PNL.

Nici vorbă de un Congres de alegeri. Nici vorbă de o cursă electorală pentru şefia PNL.

Fireşte, din punct de vedere statutar în PNL s-a declanşat cursa pentru obţinerea la Congresul din 25 septembrie 2021 a funcţiei de preşedinte al PNL.

Din punct de vedere statutar, avem un preşedinte – Ludovic Orban – care vrea să-şi păstreze şefia Partidului după patru ani de mandat şi un concurent – Florin Cîţu – care vrea să obţină el şefia Partidului.

În realitate, e vorba de o Campanie de răsturnare a lui Ludovic Orban prin intermediul Congresului din 25 septembrie 2021”,susține Ion Cristoiu.

În opinia acestuia, „se vede limpede că pentru Gruparea Reformistă Congresul din 25 septembrie 2021 nu e un moment de alegeri în PNL, ci un moment în care se poate duce pînă la capăt puciul întrerupt de două ori pînă acum.”

„Florin Cîţu e opţiunea Grupului, pentru că răsturnarea lui Ludovic Orban nu poate avea loc decît prin victoria unui contracandidat. Pentru Grupare acest concurent nu contează. Putea fi şi Plopul care nu face mere”, a mai scris Ion Cristoiu pe blogul său. 

„Întrebarea întrebărilor: Îi va opri şi de data asta pe pucişti Klaus Iohannis?", a conchis Ion Cristoiu. 

Orban vs. Cîțu

Ludovic Orban și Florin Cîțu vor candida pentru șefia Partidului Național Liberal, Congresul urmând să aibă loc pe data de 25 septembrie 2021. 

Amintim că, între 1 iunie și 15 iulie, vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august, vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie, va fi perioada de 45 de zile pentru campania pentru Congres.

De asemenea, amintim că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis deja că îl susține pe Florin Cîțu în competiția pentru conducerea Partidului Național Liberal.

VEZI ȘI: Congres PNL. Alina Gorghiu: Cîțu are multe argumente, pentru a conduce PNL la nivelul următor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel