EXCLUSIV  Orban și Nicușor Dan, discuții cu Iohannis. Gușă: Așa îmi explic gestul președintelui

Iohannis, Cotroceni  Foto: Crișan Andreescu
Iohannis, Cotroceni Foto: Crișan Andreescu

Cozmin Guşă a explicat gestul făcut joi de către preşedintele Klaus Iohannis, de a-i chema pe Nicuşor Dan şi pe Ludovic Orban la discuţii la Cotroceni. 

"Nicuşor Dan este, de fapt, candidatul lui Klaus Iohannis şi pot să şi explic de ce. Klaus Iohannis şi-a făcut un calcul în perspectiva parlamentarelor: el ar dori să guverneze doar cu PNL-ul, după cum face şi în acest moment. I-ar fi mult mai uşor. Treaba cu alianţa cu USR PLUS îl cam încurcă, mai ales că relaţia lui cu Dan Barna şi Dacian Cioloş este proastă, spre foarte proastă.

Calculul lui Iohannis este în felul următor: îl sprijin pe Nicuşor Dan care va fi ‚primarul meu’, cei din USR PLUS n-o să aibă ce să facă, pentru că probabil va deveni principalul simbol politic al lor şi probabil că-i va da o sumă consistentă de locuri în noul Parlament, 25-30, cam la nivelul acesta se poate negocia. Care vor deveni nu parlamentarii USR PLUS, ci parlamentarii lui Nicuşor Dan. Şi atunci, după alegerile parlamentare, fără să se mai milogească de altcineva, Klaus Iohannis poate să formeze o majoritate din PNL şi parlamentarii ‚primarului său’, adică ai lui Nicuşor Dan, să facă o majoritate la limită în care nu se mai încurcă cu posturi guvernamentale pentru Barna, Cioloş, pentru oamenii lor.

Pur şi simplu îşi pune un guvern ca şi acum, cu prim-ministru care, dacă Nicuşor Dan câştigă, va fi tot Ludovic Orban. Aşa îmi explic gestul său neconstituţional, nepotrivit", a explicat, la emisiunea 'DC Alegi', Cozmin Guşă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel