Orban riscă excluderea din PNL: Votez orice moțiune anti-Ponta

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Lideri USL cer Partidului Național Liberal excluderea lui Ludovic Orban din cauza atacurilor repetate la Victor Ponta. În ultima postare pe Facebook, Orban spune că Ponta este un ”hibrid nereușit” între ”capitalismul lui Năstase” și ”comunismul lui Iliescu” și că nu va ezita să voteze orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce social-democratul.

”Ieri, privindu-l pe Ponta, l-am văzut aievea pe Ion Iliescu al anilor ’90, mulţumind minerilor după reprimarea brutală a Pieţei Universităţii. Este adevărat că nu avea decât casca, nefiind dotat cu lămpaş sau bâtă. Este adevărat că nu a adus minerii la Bucureşti, dar a făcut un lucru mult mai grav: a promis minerilor că îi ia pe parlamentari de guler şi îi aduce să voteze în mină”, a scris Orban.

”Îl anunţ, pe această cale, pe domnul Ponta că voi vota orice moţiune de cenzură se va depune împotriva Cabinetului său şi voi face toate demersurile posibile pentru a-mi convinge colegii liberali că acest hibrid nereuşit între capitalismul lui Năstase şi comunismul lui Iliescu trebuie să plece din fruntea Guvernului României”, a continuat liberalul.

PNL se delimitează de afirmațiile lui Orban

Vicepreședintele PNL, Puiu Hașotti, a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, că e deplasată comparația Iliescu-Ponta, iar Orban riscă să fie exclus din PNL.

Președintele PNL, Crin Antonescu, spune că declarațiile lui Orban sunt ”un punct de vedere strict personal”, iar PNL nu va iniția sau susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului din care face parte.

PSD cere excluderea lui Orban din PNL

Senatorul PSD Petru Filip a declarat pentru Adevărul că ”o astfel de declaraţie, de o asemenea duritate, ar trebui să ducă la o poziţie fermă din partea conducerii PNL în ceea ce-l priveşte pe Ludovic Orban. Trebuie să se încadreze în nişte limite dacă vor ca alianţa să meargă în continuare”.

În acest timp, liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, îl încurajează pe Ludovic Orban să-și convingă și alți colegi din PNL. Fostul premier a arătat că a contactat membri din PDL, UDMR și PP-DD care susțin o moțiune de cenzură, la fel cum o fac și oameni din PSD și PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel