EXCLUSIV  Orban, propunere premier - Ciolacu sesizare CCR. Profesorul Iancu: Aceasta este problema!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Prof. Univ. dr. Gheorghe Iancu a făcut precizări în legătură cu decizia lui Marcel Ciolacu, care a anunțat că va sesiza CCR privind un eventual conflict de natură constituțională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, iar acesta este în funcția de premier interimar.

'Constituția nu prevede când, cum și pe cine trebuie să îl propună ca prim-ministru și, ulterior, să facă Guvernul. În mod normal, dacă Parlamentul nu a fost de acord cu o propunere a premierului sau chiar cu premierul în sine pentru că așa a fost, nu ar mai trebui să fie numită aceeași persoană pentru a fi prim-ministru.'

'Repet, așa ceva nu este prevăzut în Constituție! Este posibil ca să fie numit, iar CCR să nu fie de acord! Însă nu știu pe ce se va baza CCR? Aceasta este problema! Iar CCR nu este chiar plină de doctori în drept constituțional! Eu am un singur coleg de an de doctorat, Marian Enache. El nu poate să reziste la ceilalți 8 judecători care se vor pronunța. Mai este și un judecător maghiar la CCR, care mi-a fost doctorand. Vă dați seama că ei nu se pot opune la ce vor spune ceilalți?' 

'Prin urmare, nu este prevăzut în textul Constituției o asemenea interdicție, dar CCR este posibil să inventeze această normă. Eu nu aș face dacă aș fi acolo judecător.' a spus profesorul Gheorghe Iancu, pentru DC News.

Amintim faptul că Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că va sesiza CCR privind un eventual conflict de natură constituțională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. Reacția vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat, tot joi, că îl desemnează pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel