Orban: Nu se va obţine niciun vot în plus la moţiunea de cenzură peste cele ale PSD şi AUR

Orban: Nu se va obţine niciun vot în plus la moţiunea de cenzură peste cele ale PSD şi AUR
Orban: Nu se va obţine niciun vot în plus la moţiunea de cenzură peste cele ale PSD şi AUR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, susţine că în favoarea moţiunii de cenzură, care se va dezbate şi vota marţi în Parlament, nu va exista niciun vot în plus faţă de cele ale parlamentarilor PSD şi AUR.

Ludovic Orban consideră că şi în cazul în care parlamentarii coaliţiei de guvernare ar fi votat moţiunea s-ar obţine, cel mai probabil, acelaşi rezultat.

'Nu se ia niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR'

'Nu se ia niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR. Exact ce v-am spus! (...) Numai că suntem patru grupuri parlamentare (n.r. PNL, USR PLUS, UDMR şi minorităţi) care suntem pentru prima oară confruntaţi cu o moţiune. Noi trebuie să asigurăm coeziunea actului de guvernare, să dezvoltăm încredere reciprocă şi asta a fost decizia noastră (...), că era suficient să apară un singur vot în plus şi începea deja o căutare cine este parlamentarul care a votat moţiunea de cenzură. Deci este hotărât clar, suntem prezenţi, nu votăm, exact ce v-am spus de când a depus PSD moţiunea, că este un balon de săpun. O să aibă exact voturile parlamentarilor PSD şi AUR, care vor veni la vot', a afirmat, marţi, Ludovic Orban, la Parlament.

Orban a menţionat că nu ştie să fi existat negocieri între liderii social-democraţi şi parlamentari din cercul guvernamental, iar referitor la faptul că PSD ar fi discutat chiar cu el, ca lider al PNL, Orban a negat.

'Niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură'

'PSD a dat numai declaraţii publice insinuând că eu aş putea să determin parlamentari PNL să voteze în favoarea moţiunii. Este o calomnie, o jignire fără margini la adresa mea ca cineva să spună că eu aş putea vreodată să votez sau să îi cer vreunui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură a PSD. Este o... evident, probabil au vrut să bage băţul prin gard în interiorul PNL rostind insinuări şi calomnii despre mine. Deci, niciun parlamentar PNL, aşa cum am declarat, nu va vota moţiunea de cenzură', a declarat Ludovic Orban. 

Un lider PNL şi-a anunţat demisia din partid chiar în ziua în care în Parlament este dezbătută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Vicepreședintele PNL Bihor și prim-vicepreședinte PNL Oradea, Sebastian Lascu, a anunțat, marți, că a demisionat din partid, după 23 de ani. Acesta a precizat că va detalia, pe viitor, motivele deciziei sale.

Medicul sebastian Lascu a anunțat, marți, că după 23 de ani de activitate în PNL și după ce am încheiat mandatul de 4 ani în care a fost vicepreședinte PNL Bihor și prim-vicepreședinte PNL Oradea, a demisionat din PNL (Vezi știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel