Lider PNL, demisie din partid în ziua moţiunii de cenzură

Un lider PNL şi-a anunţat demisia din partid chiar în ziua în care în Parlament este dezbătută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. 

Vicepreședintele PNL Bihor și prim-vicepreședinte PNL Oradea, Sebastian Lascu, a anunțat, marți, că a demisionat din partid, după 23 de ani. Acesta a precizat că va detalia, pe viitor, motivele deciziei sale.

Medicul sebastian Lascu a anunțat, marți, că după 23 de ani de activitate în PNL și după ce am încheiat mandatul de 4 ani în care a fost vicepreședinte PNL Bihor și prim-vicepreședinte PNL Oradea, a demisionat din PNL.

„Mâine (miercuri - n.r.) am să detaliez pe scurt decizia demisiei”, a scris, marți, pe Facebook, medicul Sebastian Lascu, potrivit Mediafax.

Guvernul Cîţu, în fața moțiunii de cenzură

Guvernul Florin Cîțu este, marți, în fața votului pe moțiunea de cenzură, „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu”. Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de e 156 de deputaţi şi senatori PSD.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea, luni, că ar mai fi necesare 18 voturi de la parlamentarii din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar nu se voteze. În ciuda declarațiilor lui Ludovic Orban, liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat, luni, la finalul ședinței Biroului Național al partidului, că parlamentarii USR PLUS vor fi prezenţi în plenul reunit de marţi şi vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

Cîţu: Parlamentarii coaliţiei nu vor vota la moţiune; dacă vor, să participe pentru divertisment

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota moţiunea de cenzură depusă de PSD, însă a arătat că aceştia pot participa la şedinţa de plen a Parlamentului pentru divertisment.

"Vorbesc foarte des cu liderul partidului (n.r. - PNL). În acelaşi timp, decizia este una clară. Au anunţat-o de săptămâna trecută. Parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor, să participe pentru divertisment, dar nu vor vota mâine", a spus Cîţu după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Marţi, Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu depusă de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel