Orban, mesaj la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că, în urmă cu 30 de ani, 'românii au început să construiască o nouă istorie pentru ei înşişi'.

Acest lucru s-a întâmplat printr-un act de curaj care a pus capăt 'unuia dintre cele mai tiranice şi mai corupte regimuri dictatoriale din lagărul comunist', a spus Orban.

'Cu 30 de ani în urmă, românii au început să construiască o nouă istorie pentru ei înşişi, pentru ţara noastră, printr-un act de curaj care a pus capăt unuia dintre cele mai tiranice şi mai corupte regimuri dictatoriale din lagărul comunist. (...) Momentul pe care îl celebrăm astăzi este cel care defineşte România contemporană, punctul de plecare al tuturor împlinirilor noastre comune, o democraţie parlamentară, afirmarea pluralismului în toate aspectele vieţii publice, libertatea de expresie, economia de piaţă, un stat de drept, apartenenţa la NATO şi la UE. Pentru unele dintre acestea încă mai avem de luptat, chiar şi după 30 de ani. Din păcate, am văzut cum forţe şi persoane iresponsabile sunt gata să le pună în pericol', a afirmat Orban la şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

El a adăugat că responsabilitatea faţă de memoria celor care au pus libertatea mai presus decât propria lor viaţă, faţă de memoria eroilor care au dat României şansă să renască, 'trebuie să depăşească orice interese individuale, de grup sau de partid', relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel