Orban îi răspunde lui Cioloş despre demiterea lui Anisie

Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, la Călărași, că solicitarea lui Dacian Cioloș de demitere a ministrului Educației este un demers poliitc. „Doamna Anisie a fost secretar de stat în timpul guvernării Cioloș. Atunci a fost bună și acum nu mai e?”, întrebă Orban.

Întrebat dacă are ceva să îi reproșeze ministrului Educației în ceea ce privește gestionarea deschiderii noului an școlar, premierul Ludovic Orban a spus că atunci când a avut ceva să îi reproșeze Monicăi Anisie, a făcut-o.

„Când am avut ceva să îi spun i-am spus. În proces nu e implicat exclusiv Ministerul Educației, e Ministerul Sănătății, sunt autoritățile locale. Administrația locală are un rol foarte important și am încercat să comunicăm cât mai bine cu autoritățile locale”, a spus Orban.

Orban: "Declaraţii politice"

Despre solicitările lui Dacian Cioloș de demitere a ministrului Educației și de organizare de concursuri pentru directorii de școli, Orban a spus că sunt declarații politice.

„Actualii (directori de școli – n.r.) au dat concursuri în timpul guvernării Cioloș. Ni se cerea să nu politizăm deschiderea școlii, dar să ceri acum demisia ministrului Educației ar însemna politizare. Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună, acum nu mai e?”, spune Orban.

Acesta afirmă că, în prezent, Guvernul este preocupat să ia toate măsurile necesare ca școlile să fie deschise în condiții bune, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel