Orban, fumător înrăit. ”Mi-am apărat drepturile de a fuma”. FAZA SERII la Digi24

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la Digi24, despre scena din biroul său care a ajuns în spațiul public și a devenit rapid virală. 

Vorbind despre ce a înțeles din criticile cetățenilor după fotografia din Guvern, Ludovic Orban a zis, la Digi24: ”Păi, faptul că am încălcat regulile, că, deși am promovat purtarea măștii, nu o purtam, faptul că fumam în spațiu închis. suntem oameni, mai greșim. Eu sunt fumător de 40 de ani. Difuzarea pozei poate să aibă un efect negativ. Eu, ca prim-ministru, fumez. Dacă poza e văzută de copii, s-ar putea să mă folosească ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu. ”AȘA NU” le spun tuturor tinerilor, să nu se apuce de fumat. Eu m-am apucat la 17 ani, fumez de 40 de ani. Sigur că mi-aș dori să pot să mă las de fumat și o să încerc. M-am lăsat aproape un an de zile. De eclipsă, mi-a venit ideea să fumez o țigară. E important când greșești, să-ți recunoști greșeala și să încerci să o îndrepți. Nu am făcut anchetă să văd cine a făcut poza, a reflectat o realitate. Pe de altă parte, am apărut într-o postură care nu era corectă. Acel lucru poate mă face să fiu și mai corect. Eu sunt un om corect, dar se întâmplă, în anumite ocazii, să lași garda mai jos. Era ziua mea, să fim cinstiți. Eu n-am chemat pe nimeni, ei mi-au făcut o surpriză și au venit. Colegi, colaboratori, nu puteam să nu-i primesc, dar și atunci, când stăteam la masă, discutam tot de problemele Guvernului. Eu am votat împotriva legii - n.r. care interzice fumatul în spații închise. (...) Ca să poți să fumezi la Parlament, distanța minimă e de 350 de metri ca să ajungi la un loc de fumat. Din cauza asta, mulții fumează fie pe holuri, fie în alte spații. Ca fumător, mi-am apărat drepturile de a fuma. E complicat când muncești 14-15-16 ore pe zi. (...) Nu poți să te controlezi tot timpul, te mai scapi, mai încalci câte o regulă.  E o greșeală, (...) dar nu e niciun păcat, nici lăcomie, nici lene, nici trufie, nici alte păcate. Am fost fotografiat că fumam, recunosc. Am greșit, am plătit.” a spus Ludovic Orban la Digi24. 

Întrebat dacă a fost prima oară când o astfel de scenă s-a întâmplat, Ludovic Orban a răspuns, fără a se referi la fumat: ”La mine în birou? Păi a fost ziua mea! Dacă am mai organizat petreceri sau... Dacă am organizat petreceri. Când sunt cu o singură persoană, îmi mai scot masca, că nu pot sta 16 ore din 24 cu masca, dar perioade scurte când nu există risc de infectare. În toate contactele pe care le am, în care există risc de infectare, port mască”. 

Va fi ultima oară? ”Eu sper că da” a răspuns Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel