Orban, după ce Muraru și-a anunțat omologii occidentali de moțiunea semnată de USR PLUS și AUR: Cu pâra la alte guverne nu e normal

Orban, după ce Muraru și-a anunțat omologii occidentali de moțiunea semnată de USRPLUS și AUR: Cu pâra la alte guverne nu e normal 
 /  Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Orban, după ce Muraru și-a anunțat omologii occidentali de moțiunea semnată de USRPLUS și AUR: Cu pâra la alte guverne nu e normal / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a vrobit despre decizia colegului său, Alexandru Muraru, de a anunța partenerii occidentali cu privire la moțiunea semnată de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, duminică, demersul deputatului Alexandru Muraru, reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, care şi-a informat omologii din străinătate despre "noul plan al partenerilor de guvernare de la Bucureşti - USR-PLUS în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european".

"Sunt convins că toate guvernele partenerilor noştri din UE şi din NATO sunt informate şi sunt informate pe canalele diplomatice, prin intermediul misiunilor diplomatice. E oarecum neuzual, nu cunosc conţinutul unor astfel de comunicări, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne comportăm astfel încât să nu rupem punţile, să nu rupem canalele de dialog şi negociere, pentru că, repet, din punct de vedere politic nu există o altă coaliţie care poate asigura o guvernare bună României, decât coaliţia formată din PNL, USR PLUS şi UDMR. Asta cu pâra la alte guverne nu e normal. Să ştiţi că, de regulă, oficialii şi reprezentanţii fiecărei ţări vorbesc de bine despre ţara lor. În ceea ce mă priveşte pe mine, în toate relaţiile pe care le-am avut, oficiale sau neoficiale, cu parteneri străini din alte ţări, eu mi-am vorbit întotdeauna de bine ţara", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Alexandru Muraru a informat partenerii occidentali



Deputatul Alexandru Muraru, reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, anunţă că i-a informat pe omologii săi din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi Israel despre "noul plan al partenerilor de guvernare de la Bucureşti - USR-PLUS în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european".

"În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianţă conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanenţă memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război şi a promovat ura împotriva minorităţilor etnice şi sexuale. Am atras atenţia, în documentul transmis, că este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când un partid extremist de factură neo-fascistă, xenofob, antisemit, este cooptat de o forţă politică pro-europeană aflată la guvernare pentru a vota o moţiune de cenzură împotriva propriului cabinet", afirmă Muraru într-un comunicat transmis duminică de Agerpres.

Deputatul PNL a transmis scrisoarea mai multor organizații internaționale



El menţionează că a transmis scrisoarea oficială către un număr important de organizaţii internaţionale cu un rol important în prevenirea şi combaterea antisemitismului, în protecţia memoriei victimelor regimurilor totalitare şi a drepturilor minorităţilor etnice sau sexuale.

"În acelaşi timp, am adus la cunoştinţa celor 108 deputaţi din Parlamentul European, care provin din 22 de State Membre ale UE, membri ai grupului politic Renew Europe, planul care se pregăteşte în aceste zile la Bucureşti, unde, colegii lor din alianţa USR-PLUS, partide afiliate Renew Europe, s-au aliat printr-un demers oficial cu o formaţiune politică ce a hărţuit în permanenţă minorităţile etnice şi sexuale", se mai arată în comunicat.

Alexandru Muraru susţine că, pe termen mediu, pericolul real al unei cooperări între AUR şi USR-PLUS îl reprezintă "compromiterea demersurilor pentru promovarea egalităţii de gen, a diversităţii şi a drepturilor minorităţilor", iar consecinţele "vor fi grave pentru climatul de toleranţă, încredere şi stabilitate din România, precum şi din Europa".

"În final, am făcut apel către omologii mei să condamne public şi să împiedice imediat - arătând astfel că nu că nu tolerează asocierile dintre forţele politice de masă şi extrema dreaptă din statele membre ale UE - orice cooperare politică sau asociere între USR-PLUS şi Alianţa pentru Unirea Românilor, în orice etapă şi în orice scop", se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel