Orban, discuţii la Guvern despre redeschiderea mall-urilor

Premierul Ludovic Orban a evaluat astăzi, împreună cu reprezentanții Asociației Investitorilor de Real Estate din România, efectele măsurilor pentru susținerea economiei afectate de pandemia de COVID-19, precum și deciziile care vor fi luate în continuare, pentru reluarea operațiunilor în acest sector în condiții de siguranță sanitară.

Prim-ministrul a afirmat că analizează, împreună cu specialiștii, calendarul reluării treptate a activității în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situația epidemiologică o va permite. În primă etapă, vor fi operaționale activitățile comerciale, dar va rămâne în continuare în analiză activitatea cinematografelor, restaurantelor și locurilor de joacă pentru copii din aceste centre, pentru că implică risc epidemiologic ridicat. Reprezentanții Asociației Investitorilor de Real Estate din România au menționat că sunt pregătiți pentru reînceperea activității în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecție a sănătății cetățenilor.

De asemenea, un alt punct al consultărilor a vizat facilitățile de care are nevoie acest sector pentru revenirea la normalitate a activității economice. Premierul Orban a menționat că, din perspectivă socială, angajații a căror activitate nu poate fi reluată vor beneficia de șomaj tehnic și după 1 iunie 2020, iar pentru păstrarea locurilor de muncă vor fi aplicate măsuri active de sprijin.

Pentru sprijinirea economiei, în continuarea măsurilor luate, Guvernul pregătește un Plan de relansare economică al cărui obiectiv este stimularea investițiilor, prin mecanisme de garantare a creditelor pentru capital de lucru și scheme de ajutor de stat, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel