România, şanse de a intra în Schengen. Orban: Hai să fim cinstiți

Schengen
Schengen

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu dorește să dea un orizont de timp în care România să adere la Spațiul Schengen, însă a fost o problemă la nivelul Uniunii Europene legată de migrație, precum și o discuție în prezent cu privire la reformarea acestui Spațiu.

„La Schengen, evident că vom face toate demersurile. Nu vreau să dau orizonturi de timp. La ora actuală e o și întreagă dezbatere la nivelul UE. Acum hai să fim cinstiți, e un moment în care încă se discută de o reformă a Spațiului Schengen plus că e în dezbatere un pachet pe migrație, din cauza problemelor care existau la nivelul UE pe tema migrației s-a creat o o situație”, a afirmat Ludovic Orban, joi la Realitatea Plus.

Cine spune Orban că e de vină

Șeful Executivului a mai spus că din cauza guvernărilor anterioare România nu a intrat în Spațiul Schengen.„Noi ar fi trebuit să intrăm în Schengen înainte de apariția acestor probleme, când eram la un pas de a fi primiți, dacă nu greșeau guvernările anterioare. Evident că este un obiectiv pe care îl urmărim în mod sistemic, cu un lobby organizat astfel încât să convingem cât mai mulți să susțină aderarea României la Spațiul Schengen”, a conchis Orban, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel