Orban şi Tătaru, concluzii după discuţiile cu Federaţia Sanitas

Premierul României, Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru au avut în această dimineaţă o serie de întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, respectiv Federaţia "Sanitas" şi Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România.

Cei doi oficiali susţin propunerea sindicaliştilor de intensificare a dialogului social la toate nivelurile.

În timpul întâlnirii au fost discutate teme de interes pentru sistemul sanitar în noul context precum adaptarea condiţiilor de muncă la situaţia epidemiologică actuală, identificarea soluţiilor pentru corectarea unor neechităţi salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar şi a sporurilor pentru personalul medical.

Reprezentanţii Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru actuala echipă.

În această perioadă, se lucrează la un act normativ care să permită o creştere salarială în cadrul direcţiilor de sănătate publică. Mai mult, se caută soluţii pentru creşterea plafonului ce vizează numărul de ore suplimentare şi s-a convenit stabilirea unui cadru care să prevadă purtarea combinezonului fără pauză pentru o perioadă de maxim 3 ore.

Ce a declarat Ludovic Orban


"Fiecare a abordat problemele din propria sa perspectivă. Pentru mine prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcţionarea sistemului de sănătate şi pentru a trata pacienţii. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creşterea în avans, în baza salarizării (sunt infirmieri, brancardieri, personal TESA care nu au beneficiat). O să facem o analiză de impact şi în măsura în care vom avem resurse suntem deschişi unei creşteri a salariilor la nivelul anului 2022. În cazul sporturilor de risc nu există altă entitate decât managementul unei instituţii sanitare care decide ce angajaţi au interacţionat cu bolnavi sau suspecţi COVID", a afirmat premierul Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel