EXCLUSIV  Orban atacă moțiunea de cenzură la CCR. Zegrean spulberă demersul PNL: NU există!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce şanse are Guvernul Orban la CCR, dacă va contesta depunerea moţiunii de cenzură de către PSD. 

"Nu e vacanţă parlamentară, a fost sesiune extraordinară. Constituţia vorbeşte despre sesiuni şi spune că Parlamentul lucrează în sesiuni. Două sesiuni ordinare şi în sesiuni extraordinare. Atât! Nu spune Constituţia ce se poate face în sesiunea ordinară şi în cea extraordinară, nu face distincţie între ele, şi nu am găsit nicăieri să se spună că în sesiune extraordinară nu poţi depune moţiune de cenzură. Nu există ceea ce spune premierul. Vacanţele parlamentare sunt destul de lungi. Câte nu se pot întâmpla într-o vacanţă din asta? De aia, cei care au scris Constituţia, printre care mă număr, au spus că poate fi nevoie de o moţiune de cenzură şi în sesiunea extraordinară. Oricum moţiunea nu a fost depusă în vacanţă, ci în sesiunea extraordinară.", a declarat Augustin Zegrean pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Orban atacă la CCR moțiunea de cenzură: În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva

Când se poate merge la CCR

"Problema este că moţiunea trebuie dezbătută în sesiunea extraordinară în care a fost depusă. Nu pot merge cu ea în altă sesiune, pentru că se încalcă acea interdicţie prin care cel care semnează o dată nu mai poate semna şi a doua oară. 

Termenul constituţional este de trei zile de la data prezentării în Camereie Reunite, termen de votare. Vedeţi că nici în gura şarpelui nu citesc Constituţia? Regulamentul camerelor spune că depunerea, prezentarea şi votul nu pot depăşi cinci zile. Asta înseamnă că dacă s-a depus ieri, în 2 zile trebuie citită şi apoi în trei zile votată. Dacă se depăşeşte termenul, abia atunci poate merge premierul la CCR şi să atace hotărârea. Moţiunea de cenzură se adoptă printr-o hotărâre a Parlamentului, aceea poate fi atacată! Cu motivul că s-a depăşit termenul. 

Dar să spui că este conflict că s-a depus moţiune, nu sunt şanse, dacă privim serios lucrurile!", a mai declarat fostul preşedinte CCR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel