Orban aruncă pisica moartă în curtea CCR. Dorneanu: În care din țările europene premierul desființează pur și simplu CCR?

Valer Dorneanu, președintele CCR, a comentat reacțiile după decizia luată cu privire la internarea obligatorie și carantinare. 

Valer Dorneanu, președintele CCR, a explicat, la Digi24, că internarea obligatorie și carantinarea sunt măsuri care ”trebuie luate prin lege”. ”Multe greșeli care se fac, pe plan legislativ, eu nu discut de greșeli politice, de altceva, ni se pun nouă în cârcă, se critică, ceea ce eu n-am mai auzit în Europa, o hotărâre judecătorească. Și nu oricare, ci a celei mai mari Curți de Apel din țară. Eu aș întreba: în care din țările europene prim-ministrul sau o altă autoritate desființează pur și simplu CCR?”. 

CCR a stabilit că internarea obligatorie sau carantinarea sunt măsuri care trebuiau luate prin lege, nu prin ordin de ministru. CCR spune că maniera în care s-au luat deciziile în acest caz reprezintă o ”veritabilă privare de libertate”. 

După decizia CCR, premierul le-a spus românilor să nu respecte decizia judecătorilor constituționali. Mai mult, pentru faptul că persoane asimptomatice cer să fie lăsate acasă, pe propria răspundere, unde să stea în izolare, dar să nu stea în spital, se aruncă vina tot pe CCR, după această decizie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel