Orban - argumentele pentru care PNL îl susține pe Iohannis la prezidențiale

PNL îl sprijină pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat, încă de la primul anunț al președintelui, iar Ludovic Orban a explicat care sunt principalele motive pntru care îl susține.

Invitat la emisiunea România 9 de la TVR, liderul PNL a fost solicitat de Ionuț Cristache să explice care sunt motivele pentru care liberalii îi acordă susținerea necondiționată lui Klaus Iohannis:

”Iohannis a fost ultima redută a democrației și a normalității în ultimii ani. A fost omul care a apărat democrația, care a împiedicat coaliția majoritară să ocupe toate instituțiile publice și mai ales să captureze statul și să transforme instituțiile publice în instrumente politice, în brațe armate ale PSD-ului. În al doilea rînd, prestigiul de care se bucură la nivel internațional și la nivelul Uniunii Europene. Fiind țară membră a Uniuniunii Europene în această poziție noi trebuie să valorificăm la maximum în interesul românilor toate oportunităților care ni se oferă și să avem capacitatea să influențăm deciziile la nivel european, astfel încât aceste decizii să genereze beneficii pentru noi. Cel mai potrivit om să facă lucrul aceste este președintele Klaus Iohannis”, susține lideul liberalilor.

Problema este că dacă președintele nu are un guvern cu care să colaboreze este foarte greu să pună în practică viziunea, proiectul de țară, adică România dezvoltată economic, respectată la nivel european. Guvernul Cioloș nu a fost guvernul lui Iohannis, ci a fost investit cu votul PSD și nu a putut să facă mai nimic din cauza faptului că nu a fost sprijinit de o majoritate parlamentară”, a mai declarat, marți seara, la TVR, Ludovic Orban.

Citește și:

Partidele care joacă în turul doi la prezidențiale. Chirieac: Eu așa văd

Rareș Bogdan, susținere Iohannis: Mă voi bate în platourile de televiziune


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel